fbpx
Продължете към съдържанието

Как работи?

Първата стъпка

Запазвате вашият час за първа консултация през онлайн платформата или на посочения телефон, провокирани от Вашата нужда (любопитство, интерес). Терапевтичната сесия е с продължителност 60 минути и в рамките на това време ще можем да изговорим какви са вашите нужди, очаквания, намерения. Тази среща е опознавателна и за двете страни и в нея можете да прецените дали подходът и терапевтът (тоест Аз) отговарят на нуждите Ви, както и възможността на терпевта (пак Аз) да Ви бъда полезна.

Продължаваме нататък

Вече сме уговорили втора среща. Заедно споделяме едно  сигурно пространство, в което сме равнопоставени и създаваме условията за пълноценно общуване и изграждане и заздравяване на осъзнатостта Ви. Идеята на срещата е поддържане на защитено и сигурно пространство, в което Вие в пълна конфиденциалност да се свържете с нуждите си, да бъдете чути, видяни и отразени от своя терапевт (в случая Аз) . Установяване на регулярността на срещите (обичайно това е веднъж седмично, но може да варира в зависимост от нуждата).

Фокусиране

Установяване на фокус в терапията. Разграничаване на собствените нужди. Преминаване през теми и въпроси като : Кой съм аз? Как е за мен да съм така, както съм? От какво имам нужда? Къде са моите ресурси? Как усещам тялото си?

Финал

Завършване на терапията. Може да има много причини за приключване на конкретната терапия. Това, което се опитваме да изградим в процеса на работа е вслушване и следване на собствените нужди. Психотерапията по-скоро е процес, отколкото постигането на конкретна цел. Процесът е богатството, споделено в съвместните срещи. Психотерапията е чисто човешки обмен, създаден в контакта между двама души. Терапията приключва, когато вече зад нея не стои конкретната нужда.

Нека поговорим

Всеки има нужда от подкрепа. Нека поговорим и открием заедно твоята посока